Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Vittnesplikt trumfade advokatsekretess i Bonnesen-målet

Nyheter
Publicerad: 2022-10-27 09:06
Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen står åtalad för grovt svindleri alternativt grov marknadsmanipulation, samt för röjande av insiderinformation. Foto: Fredrik Sandberg/ TT

Advokatsekretessen blev en knäckfråga under onsdagens förhör med den norska advokaten Erling Grimstad. Trots Swedbanks medgivande vägrar han svara på en del av åklagarens frågor. Rätten försöker samtidigt klargöra att det är svensk rätt som gäller och att vittnesplikten i detta läge trumfar advokatsekretessen.Det hettar till sedan när Erling Grimstad förklarar för försvaret att den uppmärksammade "december-rapporten" inte är någon egen undersökning.– Massmedia har ju trott på denna och nu sitter du och säger att det inte är en riktig rapport, säger advokat Per E Samuelson.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.