Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Telia Company lånar upp 4 miljarder kronor i obligationsmarknaden

Nyheter
Publicerad: 2023-03-10 07:55

Under torsdagen emitterade teleoperatören Telia Company obligationer i fyra olika trancher om totalt 4 miljarder kronor inom ramen för bolagets befintliga EMTN-program (Euro Medium Term Note) om 12 miljarder euro.

Enligt Telia Company är obligationerna uppdelade i två löptider, med en fast och en rörlig tranche på respektive del. Totalt 2 miljarder kronor med förfall i mars 2026, och totalt 2 miljarder kronor med förfall i september 2028.

Kupongen för den 3-åriga obligationen blev 4,375 procent per år på den fasta tranchen, och mid-swaps +73 räntepunkter på den rörliga tranchen. Kupongen för den 5,5-åriga obligationen blev också 4,375 procent per år på den fasta tranchen, och mid-swaps +110 räntepunkter på den rörliga tranchen.

Rådgivare vid transaktionen

– Vi är mycket nöjda över att återigen ha funnit en möjlighet att finansiera oss i SEK genom att emittera dessa nya obligationer på den svenska obligationsmarknaden. Vi är särskilt nöjda över att ett stort antal investerare deltagit och visat stort intresse för alla fyra trancherna i denna nya transaktion, säger Agneta Wallmark, Telia Companys chef för Group Treasury.

Utsedda rådgivare till Telia Company i denna transaktion var Danske Bank och SEB.


Dela sidan:
Skriv ut: