Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Telia Company emitterar en hybridobligation om 6,4 miljarder kronor

Nyheter
Publicerad: 2022-09-13 07:30

Telia Company emitterade under måndagen en hybridobligation om 600 miljoner euro, motsvarande cirka 6,4 miljarder kronor. Den nya hybridobligationen är en del av Telias refinansiering av kommande inlösendatumen i april 2023 för utestående hybridobligationer.

Telia Company meddelande sent under måndagskvällen att bolaget under dagen emitterade en hybridobligation om 600 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 6,4 miljarder kronor. Den nya hybridobligationen är en del av Telias refinansiering av kommande inlösendatumen i april 2023 för utestående hybridobligationer. Obligationen har en löptid på 60,25 år med det första justeringsdatumet efter 5,25 år. Kupongen är 4,625 procent och räntekostnaden har fastställts till 4,875 procent.

Rådgivare

– Det är en fortsatt volatilitet på finansmarknaden och 2022 har varit utmanande för emittenter av obligationer. I och med den här andra hybridtransaktionen i år har Telia åter öppnat marknaden efter sommaren för hybridobligationer. Vi är väldigt nöjda med det stora intresset idag från kreditinvesterare, vilket gav oss en möjlighet att refinansiera ytterligare delar av de utestående hybridobligationerna med justeringsdatum i april till en rimlig kostnad, säger Agneta Wallmark, Telia Companys chef för Group Treasury.

Utsedda rådgivare till Telia Company för denna transaktion var Barclays, BNPP, Citigroup (B&D) och NatWest Markets.


Dela sidan:
Skriv ut: