Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Beowulf tar in 115 miljoner kronor i nyemission

Nyheter
Publicerad: 2023-01-25 08:54
JOKKMOKK 20220302 Området där guvan i Gallók/Kallak kan komma att ligga. Foto: Paul Wennerholm / TT /

Beowulf genomför en företrädesemission av depåbevis i Sverige och ett erbjudande av aktier till allmänheten i Storbritannien. Bolaget tar in 115 miljoner kronor som ska finansiera utvecklingen av Kallak-gruvan.

Beowulf, mineralprospekterings och utvecklingsbolaget, meddelar att det kommer genomföra en företrädesemission om upp till 316 681 938 svenska depåbevis med ett PrimaryBid-erbjudande om upp till 104 000 000 aktier om 1 pence vardera i bolagets kapital i Storbritannien. 

Därtill har Styrelsen och den verkställande ledningen avtalat om att teckna totalt 8 800 481 nya Aktier, motsvarande cirka 181 000 brittiska pund. Depåbevisen representerar andelar i aktier och företrädesrättsemissionen av depåbevisen kommer att uppgå till cirka 85,5 miljoner kronor före avdrag för transaktionsrelaterade kostnader. 

Garantiåtaganden

PrimaryBid-erbjudandet av aktier i Storbritannien kommer att uppgå till högst cirka 27,1 miljoner kronor före avdrag för transaktionsrelaterade kostnader.

Beowulf har erhållit garantiåtaganden i Företrädesemissionen som sammanlagt uppgår till cirka 60 miljoner kronor, motsvarande 70 procent av Företrädesemissionen.

Den maximala bruttolikviden i Kapitalanskaffningen (förutsatt att den tecknas fullt ut) kommer att uppgå till cirka 9,1 miljoner brittiska pund,motsvarande cirka 115 miljoner kronor. 

Nettolikviden i Kapitalanskaffningen, som beräknas uppgå till cirka 7,8 miljoner brittiska pund,motsvarande cirka 98 miljoner kronor, kommer huvudsakligen att användas för att finansiera den fortsatta utvecklingen av Kallak Norra i Norrbottens län i norra Sverige, samt för att i snabb takt gå vidare med förberedelserna för miljötillståndsansökan för Kallak Norra, och med tillräcklig finansiering, resursborrning för Kallak Södra.

I samband med företrädesemissionen har bolaget anlitat Sedermera som svensk finansiell rådgivare, Bird & Bird Advokat KB som svensk juridisk rådgivare och Nordic Issuing AB som svenskt emissionsinstitut. Shark Communication AB bistår bolaget med rådgivning avseende kommunikation.


Dela sidan:
Skriv ut: