Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Personal på Karolinska: ”Vi uppmanas jobba även om vi är coronasmittade”

Nyheter
Publicerad: 2020-05-08 11:00
Foto: Pontus Lundahl / TT /

Folkhälsomyndigheten menar att det räcker med två symptomfria dagar tills man inte längre för corona-smittan vidare - WHO säger två veckor. Men på Karolinska universitetssjukhuset anser man att personal som testats positivt - men är symptomfria - kan vara på jobbet. I ett internt policydokument står att om man testas positivt för covid-19, men inte visar symptom "bedöms man ej vara smittsam trots att man bär på virus" - vilket av personalen uppfattas som en uppmaning att jobba. - Det här tror jag inte är den bedömning vi kommer landa i, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog, om uppgifterna.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.