Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Koppleridömd man tvingas flytta från sin lägenhet

Nyheter
Publicerad: 2021-07-14 13:35
Foto: Fredrik Sandberg / TT

En 70-årig man som dömts för koppleri, vilket till viss del bedrevs i prövningslägenheten, anses ha åsidosatt sina förpliktelser till den grad att han nu tvingas flytta.
Det förhållandet att mannen har en elvaårig son som han har umgängesrätt med ändrar inte den bedömningen, anser hovrätten.

En 70-årig man hyrde en lägenhet i Linköping. Mannens hyresvärd sade upp lägenheten till upphörande den 30 juni 2021 och gjorde gällande att han åsidosatt sina förpliktelser i så hög grad att avtalet inte bör förlängas.

”Oskyldigt dömd”

70-åringen dömdes under 2020 för koppleri till fyra månaders fängelse. Av domen framgick att han haft uppsåt till att målsäganden sålt sex i bland annat prövningslägenheten. Mannen hävdade att han var oskyldigt dömd och att målsäganden sålt sex i lägenheten utan hans vetskap.

Hyres- och arrendenämnden i Linköping fann emellertid att 70-åringen, genom den ovan nämnda gärningen, åsidosatt sina förpliktelser i sådan grad att hyresavtalet inte skulle förlängas. Mannen medges uppskov tre månaders uppskov med avflyttning.

Son förändrar inte bedömning

Svea hovrätt instämmer i hyresnämndens bedömning. Domstolen tillägger att det faktum att mannen har en elvaårig son som han har rätt till umgänge med inte ändrar bedömningen. Överklagandet ska därför avslås. (Blendow Lexnova)

Gratis nyhetsbrev om rättsfall , juridik och näringsliv från Dagens Juridik – klicka här


Dela sidan:
Skriv ut:

Karl Engstrand