Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Hyresrätt i Saltsjöbaden sägs upp på grund av stora skulder

Nyheter
Publicerad: 2020-10-30 13:26
Genrebild Foto: Stina Stjernkvist / TT

En kvinna måste flytta från sin hyreslägenhet i Saltsjöbaden, bland annat för att ha struntat i att betala sina hyror från februari till augusti 2020.
Vid hyresnämndens sammanträde uppgick den totala skulden till drygt 70 000 kronor.
Kvinnan har till den siste december på sig att flytta.

En kvinna i 30-årsåldern hyrde sedan i juli 2019 en lägenhet med tre rum och kök i Saltsjöbaden.

Den 31 maj 2020 sade hyresvärden dock upp lägenheten då kvinnan inte betalat hyran för lägenheten i sådan utsträckning att hon vid Hyresnämnden i Stockholms sammanträde hade 70 216 kronor i hyresskulder. Kvinnan hade dessutom hyrt ut lägenheten i andra hand utan värdens tillstånd.

Den 7 januari hade kvinnan inkommit med en ansökan till hyresvärden om att få hyra ut lägenheten i andra hand. Eftersom ansökan var ofullständig uppmanade kvinnan att komplettera, men ett par veckor senare meddelade hon i stället att hon inte längre ville hyra ut lägenheten.

Flera hörde av sig

Ungefär vid samma tidpunkt hade flera upprörda personer enligt hyresvärden hört av sig och påstått att de skrivit andrahandskontrakt med kvinnan, utan att få varken nycklar eller tillträde till lägenheten.

Den 1 juni 2020 skickades ett mejl från en av kvinnans grannar där det framgick att en annan kvinna flyttat in i lägenheten samt att det sedan dess arrangerats högljudda fester.

Stor skuld

Hyresnämnden konstaterade att kvinnan inte betalat hyran för månaderna februari till juni 2020. Inför nämndens sammanträde uppgick skulden till totalt 70 216 kronor.

Genom utredningen fann hyresnämnden att kvinnan redan genom betalningsförsummelserna och den uppkomna hyresskulden så allvarligt åsidosatt sina skyldigheter att hyresavtalet inte skäligen behövde förlängas. De påstådda andrahandsuthyrningarna prövades därför inte.

Kvinnan medgavs uppskov med flytten till den 31 december 2020.

Svea hovrätt fastställer hyresnämndens beslut. (Blendow Lexnova)

Gratis nyhetsbrev om rättsfall , juridik och näringsliv från Dagens Juridik – klicka här


Dela sidan:
Skriv ut:

Jonathan Schiess
red@dagensjuridik.se