Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Hon ska skriva om ”vår tids absoluta ödesfrågor”

Nyheter
Publicerad: 2022-01-12 11:34

Louise Brown, antikorruptionsexpert på FCG, välkomnas som ny krönikör på Dagens Juridik. Här ska hon skriva om de ämnen som handlar om ”vår tids absoluta ödesfrågor”. Det handlar exempelvis om ämnen relaterade till finansiell brottslighet, integritet och regelefterlevnad.

Dagens Juridik välkomnar Louise Brown som ny krönikör. Hon är expert inom anti-korruption, med tidigare uppdrag som Integrity Compliance Monitor genom Världsbanken, som Local Research Correspondent on Corruption för Sverige till EU-kommissionen.  Hon har också verkat som ordförande i Transparency International Sverige, och har vid flertal tillfällen bistått Uppdrag Granskning och Kalla Fakta som extern expert i samband med diverse utredningar. 

Louise Brown har även en internationell karriär bakom sig inom affärsutveckling och investment management i bland annat Kina, Tyskland, Australien, samt en gedigen operativ revisions- och granskningserfarenhet. Hon har även varit vd för Ansvar Säkerhet, ett gransknings- och säkerhetsbolag specialiserat på socialt ansvar och arbetslivskriminalitet. I dag är hon antikorruptionsexpert på konsultföretaget FCG, som är specialiserat på riskhantering, compliance och intern styrning och kontroll i företag.

Vad tog dig dit du är i dag?
– Faktum är att det nog är enskilda samtal och situationer som drivit mig hit. Från kvällen innan en stor konferens på ett hotell i en medelstor kinesisk stad 1997, då en truckförare dumpade ett tungt utställningsföremål på entrétrappan så att trappsteg sprack, och sen krävde en muta för att flytta den, till ett samtal på tu man hand en mycket sen kväll i Helsingfors 2015 med Georg Kell, UN Global Compacts grundare. Men för att summera skulle jag säga många år som affärsutvecklare i högriskländer, insikten om hur korruption påverkar konkurrenskraft, ekonomi och samhället.

Vad kommer du skriva om på Dagens Juridik?
– Aktuella ämnen relaterade till finansiell brottslighet, integritet och regelefterlevnad som bidrar till tankeledarskap, stärkt konkurrenskraft, bättre affärer, innovation och robustare verksamheter.

Varför är dessa ämnen så intressanta?
– Därför att det handlar om vår tids absoluta ödesfrågor.

Louise Brown smygstartade redan med en krönika innan julhelgerna, den 9 december på den internationella anti-korruptionens dag. I dag skriver hon sin andra krönika här på Dagens Juridik med frågeställningen Vad har en illegal städerska med en före detta bank-VD att göra?


Dela sidan:
Skriv ut: