Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Han tar över som chefredaktör för Dagens Juridik

Nyheter
Publicerad: 2019-11-01 06:55
Eric Tagesson (t.v.) tar över som chefredaktör för Dagens Juridik efter Stefan Wahlberg (t.h.). Foto: William Eriksson

Idag får Dagens Juridik en ny chefredaktör.
Redaktionschefen Eric Tagesson tar över efter Stefan Wahlberg som har innehaft posten i sju och ett halvt år.

Eric Tagesson rekryterades till Dagens Juridik i början på år 2019 som redaktionschef efter att tidigare bland annat ha arbetat som kriminalreporter på Aftonbladet under närmare 15 år. Han har dessförinnan jobbat på flera andra tidningar i Sydsverige och läst juridik vid Lunds universitet.

– Det har varit ett händelserikt och spännande år. Vi har tagit flera stora steg, och är i ständig utveckling, säger Dagens Juridiks nya chefredaktör Eric Tagesson.

”Juridiken genomsyrar så gott som allt”

Han säger att han har ”stora skor att fylla” efter Stefan Wahlberg och att han kommer att göra sitt bästa för att förvalta arvet efter sin företrädare.

– Dagens Juridik är en fantastisk tidning, som läses av en stor andel av landets jurister, men också av dem som är intresserade av samhället – eftersom juridiken genomsyrar så gott som allt.

I rollen som chefredaktör kommer Eric Tagesson att ha ett både publicistiskt och redaktionellt ansvar, men säger att han hoppas att han kommer ha möjlighet att fortsätta skriva och jaga nyheter.

– Jag är ju reporter i själ och hjärta och brinner verkligen för nyhetsarbetet. Tillsammans med redaktionens duktiga medarbetare hoppas jag att vi kommer kunna fortsätta vara nyhetsledande inom vårt område och också överraska och granska.

Mitt i juridiken och rättspolitiken i sju och ett halvt år

Stefan Wahlberg rekryterades till posten som chefredaktör för Dagens Juridik i mars 2012 efter att ha varit kolumnist i tidningen. Under sina sju och ett halvt år som chefredaktör var han även programledare för 156 avsnitt av TV-programmet Veckans Juridik.

– Det har varit fantastiska år mitt i juridiken och rättspolitiken med fingrarna på tangentbordet 24/7… Nu är det, som man brukar säga, dags att gå vidare, säger avgående chefredaktören Stefan Wahlberg.

”Eric kan både hantverket och juridiken”

Han övergår nu till konsultverksamhet och kommer också att stanna kvar inom Blendow Group – som äger Dagens Juridik – som senior advisor.

– Jag har arbetat i stort sett hela med yrkesliv i korsningen mellan juridik, media och kommunikation. Blendowkoncernen sjuder av just den typen av projekt – både pågående och sådana som är under utveckling och uppsegling.

– Det blir perfekt att Eric nu tar över Dagens Juridik. Han kan både hantverket och juridiken väl. Tillsammans med en utmärkt redaktion kan Dagens Juridik fortsätta att utvecklas och erövra mark med honom vid spakarna.

Dagens Juridik är i år nominerat till priset som Årets Digitala Tidskrift, som delas ut på Tidskriftsgalan på torsdag nästa vecka.

Gratis nyhetsbrev om rättsfall och juridik från Dagens Juridik – klicka här


Dela sidan:
Skriv ut:

Dagens Juridik
red@dagensjuridik.se