Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Drygt 60 förhör med vittnen och 30 förhör med målsäganden i Lundin-målet

Nyheter
Publicerad: 2021-11-12 09:25
Året 2001. Lundin Oils VD Ian Lundin, son till grundaren Adolf Lundin, bemötte vid en presskonferens kritiken mot bolagets verksamhet i Sudan. Till sin hjälp hade han John Dorr, guvernör i borrningsområdet i Sudan. Foto: Jonas Ekströmer

"Det är självklart att vi inte skulle ha väckt ett åtal om vi inte ansåg att lagens förutsättning för att väcka åtal finns". Det säger kammaråklagare Karolina Wieslander, som är en av tre åklagare i målet mot Lundin-topparna som nu åtalas för medhjälp till folkrättsbrott.Förundersökningen mot styrelseordförande Ian Lundin och styrelseledamoten och tillika tidigare vd:n Alexandre Schneiter tog 11 år innan åtal väcktes. Nu räknar åklagaren med att huvudförhandlingen tar 1,5 år i domstol.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.