Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Domen mot Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen överklagas

Nyheter
Publicerad: 2023-02-15 12:53
Huvudförhandlingarna mot den förra Swedbankchefen Birgitte Bonnesen ägde rum i Stockholms tingsrätt. Foto: Stina Stjernkvist

Ekobrottsmyndigheten väljer att överklaga domen mot Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen.– Efter att noga ha gått igenom tingsrättens dom kan vi konstatera att vi inte delar tingsrättens bedömningar och slutsatser, säger Thomas Langrot, chefsåklagare vid Ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammare.Åklagarna pekar bland annat på att tingsrätten inte har prövat om utelämnande av information kan vara ett led i att vilseleda.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.