Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Bakslag för Oscar Properties krävs på en halv miljon kronor

Nyheter
Publicerad: 2020-09-15 08:48
Oscar Properties grundare och vd Oscar Engelbert Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT /

Oscar Properties tvingas nu betala drygt 500 000 kronor till Skeppsbron Skatt efter två tredskodomar i Stockholms tingsrätt.

Skeppsbron skatt har fordringar på Oscar Properties Holding, vilka har gått från Kronofogdemyndigheten till Stockholms tingsrätt, vilket Dagens Juridik tidigare har skrivit om.

Nu har två mål avgjorts via tredskodomar där Oscar Properties Holding tvingas betala drygt en halv miljon kronor till Skeppsbron skatt för skattekonsultationer.

Oscar properties Förvaltning, har enligt domarna, förelagts att lämna skriftliga svaromål och underrättats om att tredskodom kan komma at meddelas om bolaget inte uppger några skäl som kan ha betydelse för prövningen i målen.

Begärt att tredskodom ska meddelas

Då Oscar Properties inte svarat har Skeppsbron Skatt begärt att tredskodom ska meddelas. Tredskodom meddelades dagarna efter varandra i båda målen.

Efter sista tredskodomen kontaktade dock bolaget domstolen och bestrider kraven i båda domarna.

Oscar Properties finanschef Per-Axel Sundström skriver, med en fullmakt från Oscar Engelbert, att de inte anser att det arbete som anges i fakturorna ”kan ha beställts av oss och inte heller utförts. Vi har heller inte fått några råd eller produkter enligt fakturorna”.

Vidare skriver han att bolaget har begärt förklaring från Skeppsbron Skatt vad detta arbete har avsett ”eftersom vi inte känner till några frågor eller projekt med skatteproblematik som jan ha behövt utredas under aktuell tid”.

Skarpt kritisk mot tingsrätten

Något svar har Oscar Properties inte fått på detta eller på frågorna om vem som ska ha beställt dessa arbeten, vilka råd som har lämnats eller vad fakturorna avser, enligt skrivelsen till domstolen. 

”Vi har uppfattat att vi tillsammans med Skeppsbron enats om att låta tingsrätten pröva om det finns någon substans i Skeppsbrons krav eller om de ska ogillas”.

Vidare är Oscar Properties finanschef skarpt kritisk till att tingsrätten ska ha uppmanat Skeppsbron skatt att begära tredskodom ”eftersom tingsrätten inte anser att våra bestridanden ska prövas”.

”Varför har inte tingsrätten kontaktat oss istället och begärt förklaring till varför vu uppfattar att dessa fakturor är felaktigt utställda och inte kan utlösa något betalningsansvar?”, skriver Per-Axel Sundström som menar att om domstolen hade gjort detta hade han kunnat upplysa domstolen om att Oscar Properties betalar i stort sett alla krav men i de fall som bolaget anser att avtal saknas bedömer bolaget att fakturorna utställts av misstag eller i et försök till bedrägeri.

Premiuminnehåll
Skaffa Mitt DJ Premium för att ladda ner filerna
oscar-properties
tredskodom
bestridande

Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.