Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Skeppsbron skatt kräver drygt 600 000 kronor av Oscar Properties

Nyheter
Publicerad: 2020-08-25 10:45
Oscar Properties grundare och vd Oscar Engelbert Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT /

Skeppsbron Skatt, som agerat skatterådgivare åt Oscar Properties-koncernen sedan 2017, har inte fått betalt för dessa tjänster. Nu går fordringarna till domstol.

Skeppsbron Skatt har fordringar på Oscar Properties holding om cirka 663.000 kronor. Fordringarna förföll för snart ett och ett halvt år sedan och har nu gått vidare från Kronofogden till Stockholms tingsrätt.

I mejl från Skeppsbron skatt till Oscar Properties, daterat 29 oktober 2019 och 29 november 2019, framgår det att Skeppsbron skatt Skeppsbron skatt försökt få besked från Oscar Properties när betalning kan ske men att bostadsutvecklaren inte har återkommit.

Ansträngd likviditet

”Vi förstår att ni har ansträngd likviditet men har via pressen konstaterat att andra rådgivare fått betalt”, framgår det samtidigt som Skeppsbron skatt skriver att ”Vi vill, som ni förstår, inte behöva gå den formella vägen”.

Så blev dock fallet. I mitten av augusti lämnade även Kronofogdemyndigheten över ärendet till Stockholms tingsrätt.

Skeppsbron Skatt uppger att man löpande sedan januari 2017 har tillhandahållit Oscar Properties-koncernen rådgivning i diverse skattefrågor, företrädesvis inkomstskatt och moms. Rådgivningen har i samtliga fall lämnats efter avrop från bolaget. 

”Skeppsbron Skatt har tillhandahållit dessa tjänster mot löpande räkning. Gäldenären har inte betalat och det har framkommit att Oscar properties-koncernen har likviditetsproblem, varför bolaget sökt kontakt med bolaget i syfte att erhålla besked om när betalning kan erhållas för fakturerade belopp”, framgår det av en skrivelse i domstolen. 

Formella påminnelser har skickats

Skeppsbron skatt uppger även att formella påminnelser även har skickats till gäldenären.

”Då gäldenären inte överhuvudtaget besvarat våra propåer om betalning har vi tvingats neka att tillhandahålla gäldenären tjänster”.

Vidare framgår det att Oscar Properties inte har ”vid något tillfälle ifrågasatt att Skeppsbron Skatt har levererat den aktuella rådgivningen och har inte heller haft någon invändning vad gäller exempelvis rådgivningens kvalitet. Gäldenären har inte heller ifrågasatt de fakturerade beloppen eller initierat eller deltagit i en diskussion angående betalning av ifrågavarande fordringar. Att det skulle pågå en förhandling mellan oss och gäldenären är inte korrekt”. 


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.