Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

A$AP Rocky vill designa kläder åt intagna på häktet

Nyheter
Publicerad: 2019-11-19 13:58
Photo: Charles Sykes/Invision/TT

Den amerikanske superstjärnan A$AP Rocky greps i somras, misstänkt för misshandel.
Händelsen blev en världsnyhet och slutade med att artisten, som egentligen heter Rakim Mayers, dömdes till villkorlig dom för misshandel.
Nu har han kontaktat Kronobergshäktet – för att han vill designa kläder åt de intagna på häktet.

A$AP Rocky är en hyllad rapartist, men också en modeikon. I somras uppträdde han i Stockholm, och ett par dagar efter framträdandet greps han, misstänkt för att tillsammans med två kamrater ur hans entourage ha misshandlat en ung man i centrala Stockholm.

”Inhumana förhållanden”

De tre amerikanerna greps, anhölls och häktades. Händelsen blev en världsnyhet och amerikanska medier beskrev hur A$AP Rocky levde under ”inhumana förhållanden” och hur han fick ”smutsigt vatten och ”oätbar mat” serverad.

Det beskrevs också hur en av hans cell-grannar kastade avföring omkring sig och hur A$AP Rocky tvingades sova på en tunn yoga-matta utan filtar.

Mot sitt nekande dömdes han i mitten på augusti till villkorlig dom för misshandel, och lämnade omedelbart Sverige i ett privatplan.

Återvänder till Stockholm

Om ett par veckor, den 11 december, återvänder A$AP Rocky till Stockholm för en konsert i Globen. Och inför konserten har han på eventet Summit LA19 berättat om din tid i Sverige.

ASAP Rocky. Foto: Charles Sykes/Invision/TT

Där beskrev han hur han blev vän med flera av de andra medintagna på häktet, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

Han sa också att han ville ”ge tillbaka” till Sverige, genom att skänka en del av intäkterna från Stockholmskonserten till att förbättra förhållandena i svenska häkten.

Designat kläder åt intagna

Han ska också, skriver Aftonbladet, ha uppgett att han hjälpt till att ”designa kläder och uniformer” åt intagna och personal på Kronobergshäktet.

Dagens Juridik kan nu som första tidning visa de kläder A$AP Rocky, som under hela rättegången själv bar häktets gröna mjukisdress, designat. De är gröna, precis som ”originalet”, med texten PromenVd på ryggen och ena benet, och på det andra benet bara ett ”V”.

”Färgen på tröjorna skulle självklart anpassas efter Kriminalvårdens regler” står det i mejlet.


Dela sidan:
Skriv ut: