Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

”Rimligt tvivel” till salu – om Bolidenfallet och tveksamma experter

REPORTAGE
Publicerad: 2021-04-16 13:36

De försvarar giftutsläpp i regnskogen, har ifrågasatt nyttan av säkerhetsbälten och förnekar att passiv rökning orsakar cancer. Exponent, det amerikanska konsultbolag som Boliden anlitat för att försvara sig mot anklagelser om att ha förgiftat människor i Arica i norra Chile, presenterar ofta kontroversiella forskningsresultat. Exponent kallas ibland för forskningsvärldens legosoldater och anses vara specialiserade på att producera så kallad “doubt science”, avsedd att användas i rättegångar för att så tvivel kring etablerad forskning.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.