Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Verahill den 16 september, 2020

If och Verahill Familjejuridik lanserar ny tjänst för juridisk rådgivning

Många vet att de bör se över sin juridiska situation, men tröskeln att kontakta en jurist kan vara hög.  För att sänka den har If och Verahill Familjejuridik tillsammans utvecklat en juridisk tjänst där kunden får tillgång till en digital behovsanalys och juridisk rådgivning.

– Att skapa trygghet inför det oförutsedda är en grundbult inom försäkring, men stämmer också med hur vi inom Verahill ser på juridiken, säger Petra Segerdahl, COO, Verahill Familjejuridik. Många tror att man ska kontakta en jurist först ”när det hänt något” men förebyggande juridik är minst lika viktigt och tillsammans med If kan vi nu erbjuda fler människor den hjälpen.

Genom att erbjuda juridisk expertis kompletterar If det skydd som många kunder redan har i sin hemförsäkring.

– På If arbetar vi med att varje kund ska vara rätt försäkrad. Därför känns det extra bra att lansera en tjänst som innebär att kunderna får ett gott komplement till hemförsäkringen, säger Ida Fejer som arbetat med att utveckla tjänsten på If.

Allt fler lever i komplexa livssituationer och på Verahill ser man en ökad efterfrågan på juridiska tjänster. Att hamna i en plötslig förändring i livet kan vara känslomässigt påfrestande och påverkar också många gånger den egna ekonomin.

– Att göra en bodelning eller skriva ett testamente är viktiga beslut. Ofta har man otillräcklig kunskap eller skjuter upp beslutet till det är för sent. Det kan leda till oanade ekonomiska konsekvenser och uppslitande konflikter. Med vår tjänst kan man snabbt få hjälp, säger Petra Segerdahl.

Tjänsten lanseras den 1 januari 2021 och kommer i ett första steg erbjudas till fackförbund – i nuläget Sveriges Skolledarförbund och Officersförbundet.

 

Efterfrågan på juridisk hjälp har de senaste åren ökat, bl a beroende på komplexa familjesituationer. Utan juridiken på plats kan en plötslig förändring innebära oanade ekonomiska konsekvenser och uppslitande konflikter. Verahill Familjejuridik och If lanserar därför gemensamt en ny tjänst för juridisk rådgivning. Tjänsten kommer i ett första steg erbjudas kunder hos fackförbund anslutna till If.


Dela sidan:
Skriv ut: