Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Verahill den 6 maj, 2021

Bättre förutsättningar för juridikstudenter – Verahill stöttar Hållbar Jurist!

Som jurist inom familjerätten är det lätt att bli väldigt engagerad i sitt arbete. Utöver många timmars juridiskt arbete finns också ett stort engagemang i kundernas faktiska situation.

– Verahills övergripande vision är ”Hållbar lönsam tillväxt”, vilket sammanfattar oss som den ovanliga kombinationen av en hungrig startup med en långsiktig och omtänksam strategi; omtanke om våra kunder, men framförallt omtanke om våra medarbetare. Vi vill att våra medarbetare inte bara presterar bra utan även att de mår bra och känner sig nöjda med sig själva. Därför går alla våra medarbetare – jurister, boutredare, chefer och administratörer – igenom en utbildning med fokus på att både må bättre och prestera på ett klokare sätt. Det kan handla om att minska prestationsångesten och jobba effektivare till att jobba strategiskt med sitt ledarskap, sin affärsutveckling eller sin karriär, säger Verahills VD Petra Segerdahl.

Att tidigt i karriären tänka i rätt banor är viktigt om man på ett hållbart sätt ska utvecklas i sitt arbete. Det har studenterna i föreningen Hållbar Jurist tagit fasta på och man har nu medlemmar från alla landets universitet.

– Engagemanget och budskapet hos Hållbar Jurist är viktigt och vi såg det som en självklarhet att gå in som huvudsponsor på det familjejuridiska området, säger Petra Segerdahl. En av de första sakerna vi vill göra är att sponsra en föreläsning med samma utbildare vi själva använder – Sara Törnblom från Tydlighetsfabriken. Sara har en bred bakgrund som jurist och vet vilka fällor som finns och hur man kan undvika dem, fortsätter Petra.

Anna Olivik och Alicia Yngstrand på Hållbar jurist jobbar dagligen för att från studenthåll få till en attitydförändring i branschen. De är glada över samarbetet med Verahill och speciellt att stöttningen är av väldigt praktisk natur.

– Vi studenter är ju vana vid att vara effektiva och satsa hårt. När vi kastar oss ut i arbetslivet är det lätt att fortsätta på samma sätt utan att tänka efter, säger Anna Olivik och får medhåll av Alicia Yngstrand. Att få möjligheten att hitta ett hållbart synsätt i förhållande till sina prestationer redan innan är värdefullt för alla oss studenter och att Verahill stöttar oss i det känns grymt bra!

 

Verahill är en juristfirma specialiserad på juridisk rådgivning för privatpersoner inom det familjerättsliga området. Vi hjälper till med förebyggande rådgivning och avtal men är också ett tryggt stöd när det stormar, t ex agerar vi ombud vid tvister inom bodelning, vårdnadsfrågor och arv.

Verahill ingår i Klarahillkoncernen som även driver begravningsverksamhet. Tillsammans har vi idag ca 40 kontor. Huvudägare är Mellby Gård.

#hållbarhet #Rekrytering #Bemanning #Ekonomi #student #utbildning #Familjejuridik #Jurist #persoligutveckling


Dela sidan:
Skriv ut: