Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Lindahl den 11 oktober, 2021

Lindahlklient vinner skiljeförfarande om stor s.k. milstolpebetalning

Efter ett internationellt skiljeförfarande som pågått i över ett och ett halvt år, med advokater från olika länder och kontinenter, dömde en skiljenämnd med mycket välrenommerade skiljemän motparten att betala till Lindahls klient en s.k. milstolpe enligt ett aktieköpeavtal, bestående av ett antal miljoner dollar. Utifrån åberopade komplicerade omständigheter yttrade sig ett antal experter inom life science-området med expertrapporter och hördes även muntligt. Huvudförhandlingen för bevisupptagning, med ett antal advokater (motpartens huvudombud var inte svenska), varade en hel vecka och hölls tidigare i år över Zoom, på grund av pandemin.

Lindahls huvudkontaktperson för klienten, ordföranden i klientens styrelse, kommenterade efter utfrågningen och tilldelningen att han var mycket nöjd med hela skiljeförfarandet och utfallet; ”Även om min starka övertygelse är att vi hade rätt hela tiden, vet jag, särskilt genom erfarenheterna från detta förfarande, att man aldrig kan vara säker i förväg på utfallet, oavsett hur bra advokater och experter man anlitar och hur skickligt och hårt de (och man själv) arbetar i saken.”

Ombud från Lindahls tvistlösningsgrupp i skiljeförfarandet var: Bengt Bolin, Daniel Ullsten, Johanna Andersson och Michaela Larsson.


Dela sidan:
Skriv ut: