Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Lindahl den 23 november, 2022

Lindahl rådgivare till HPSolartech i samband med investering av Omnes Capital

Lindahl har varit legal rådgivare till det Uppsalabaserade solenergibolaget HPSolartech i samband med en kapitalanskaffning där franska Omnes Capitals fond Capenergie Renewable Energy investerar i bolaget och blir ny majoritetsägare. Omnes Capital är en ledande europeisk private equity-investerare inom infrastrukturområdet och har stor erfarenhet av att arbeta med entreprenörsledda förnybar energi och kraftproduktion.

HPSolartechs målsättning är att bli Sveriges ledande oberoende solkraftsproducent och genom Omnes investering säkrar bolaget finansiering för byggandet av de första solkraftverken om sammanlagt 1,5 GW för driftsättning mellan 2023 och 2028.

För mer information om HPSolartech och transaktionen, se här.

Lindahl har bistått i alla juridiska aspekter av transaktionen och medarbetare från flera olika kompetensgrupper har bidragit i projektet. Lindahls team har arbetat under ledning av Mårten Steen och bestått av Michael Edquist, Erika Svensson, Andreas Mellberg, Disa Almqvist, Emira Peterson och Mikael Olsson (Private Equity och Corporate Finance), Anna Romell Stenmark och Åsa Fahlén (Skatt) samt Lovisa Lagerwall och Peter Wahlbäck (Fastighet).


Dela sidan:
Skriv ut: