Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Lindahl den 13 februari, 2020

Lindahl rådgivare när European Energy avyttrar Zinkgruvan vindkraftpark med en kapacitet om 53 MW till tyska CEE Group

Lindahl agerade legal rådgivare åt danska European Energy i samband med dess försäljning av vindkraftsparken Zinkgruvan till det tyska värdepappersbolaget CEE. Vindkraftparken är belägen norr om Vättern och består av 14 turbiner med en kapacitet om 3,8 MW, en rotordiameter på 137 meter och en höjd på 110 meter som tillsammans försörjer cirka 40 000 svenska hushåll med förnybar energi. Vindkraftparken blev färdigställd under 2019. Zinkgruvan är European Energys andra konstruktion i Sverige.

European Energy, med huvudkontor i Köpenhamn, tillverkar vind- och solkraftparker samt storskaliga gröna energilager för att motverka klimatförändringar. European Energy har installerat och investerat i mer än 1 200 MW vind- och solkraftverk sedan det grundades 2004 och konstruerar för närvarande parker i Europa, Australien och Nord- och Sydamerika.

CEE Group, med huvudkontor i Tyskland, är ett värdepappersbolag som specialiserat sig på förnybar energi. CEE investerar i vind- och solkraft och innehar landbaserade vindkraftverk med en kapacitet om tillsammans 490 MW och fotovoltaiska anläggningar, som omvandlar ljusenergi från solen till elektrisk energi, med en kapacitet om 315 MWp.

Lindahls team har bland annat bestått av Annika Brandt, Ellen Frisk, Johan Herrström (M&A) och Johan Tollgerdt (klientansvarig).


Dela sidan:
Skriv ut: