Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Lindahl den 21 december, 2021

Lindahl har företrätt Gota Media när de ingick partnerskap med Bonnier News Local

Tidigare i år ingick Gota Media och Bonnier News Local en avsiktsförklaring gällande ett strategiskt partnerskap – nu är detta partnerskap formaliserat genom att avtal ingåtts avseende ett korsvist ägande. Genom detta blir, förutsatt Konkurrensverkets godkännande, Gota Media 20-procentig ägare av Bonnier News Local och Bonnier News Local blir 30-procentig ägare i Gota Media.

Målsättningen för de bägge mediehusen är att tillsammans accelerera den digitala transformationen och skapa synergier som möjliggör investeringar i kvalitativ lokaljournalistik.

Gota Media är en framstående aktör inom svensk lokaltidningsjournalistik och står som ägare till kvalitativa varumärken och starka lokaltidningar såsom Borås Tidning, Barometern, Smålandsposten, Blekinge Läns Tidning och Kristianstadsbladet.

Bonnier News Local, som samägs av Bonnier News och norska Amedia, är en ledande lokaltidningskoncern med verksamhet i södra Sverige och i Mellansverige. Koncernen är resultatet av ett tidigare samgående mellan f.d. Mittmedia, Hall Media och HD-Sydsvenskan.

Lindahls team har bestått av Nils Lundgren, Magnus Ramberg och Vanessa Tellenmark. I detta uppdrag arbetade Lindahl också tillsammans med Olle Lindén från Advokatfirman Lindén.


Dela sidan:
Skriv ut: