Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Lindahl den 4 juni, 2020

Lindahl biträder vid försäljningen av fintechbolaget Algorithmica

Lindahl har företrätt aktieägarna vid försäljningen av fintechbolaget Algorithmica till specialistrådgivningsföretaget FCG.

FCG arbetar med rådgivning inom governance, risk & compliance (GRC) och har som ambition att bli Europas ledande GRC-företag. Förvärvet av Algorithmica är en del av denna tillväxtstrategi. Det internationella riskkapitalbolaget Bridgepoint Capital är både partner och delägare i FCG.

Algorithmica har sedan 26 år tillbaka arbetat med teknik och analysverktyg för finansbranschen och inom finansmatematik, med särskild inriktning mot mjukvarulösningar för kvantitativ finansiell analys. Bolaget har ett antal stora kunder, där storbankerna och stora fondbolag är typexempel. Nu vill FCG paketera tekniklösningarna i sina mer avskalade tjänstemodeller så att det passar även för medelstora banker och fondbolag.

Lindahls team leddes av ansvarig delägare Henrik Nobel (privat M&A) med biträde från Nicklas Bexelius (privat M&A), Gustav Ahlgren (privat M&A), Lisa Liljeqvist (IP/Commercial), Anna Romell Stenmark (Tax) och Therese Norenäs (Tax).


Dela sidan:
Skriv ut: