Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Lindahl den 7 oktober, 2021

Lindahl biträder Swedencare AB vid förvärvet av Fulfillment Advantage Ventures, Inc.

Lindahl har agerat legal rådgivare till Swedencare AB (publ) i samband med förvärvet av det amerikanska bolaget Fulfillment Advantage Ventures, Inc. (FAV). Köpeskillingen erläggs dels genom en kontantlikvid, dels genom en riktad nyemission till säljande management om totalt 111 553 aktier i Swedencare med betalning genom apporttillförsel av andelar i det bolag som överlåts. Tillträde av aktierna ägde rum den 1 oktober 2021.

FAV, som har sitt huvudkontor i Tampa, Florida, är ett Direkt-till-konsument (B2C) logistikbolag som fokuserar på direktleverans och logistiklösningar för husdjurssektorn. Bolaget har en hög nivå av e-handelskompetens gällande flödet direkt till konsument mot egna kunder och för de egna varumärkena, samt har byggt upp ett starkt drop-shipprogram med ett flertal ledande onlineplattformar inklusive Amazon, Chewy och Target.

Swedencare utvecklar, framställer, marknadsför och säljer premiumprodukter på den globala och snabbväxande marknaden för hälsovårdsprodukter till katt, hund och häst. Swedencares produktfamiljer säljs idag i cirka 50 länder genom ett globalt distributionsnät omfattande egna dotterbolag i Frankrike, Spanien, Grekland, Irland, Norden, Storbritannien och USA samt ett internationellt nätverk av återförsäljare. Swedencares aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market. Genom förvärvet av FAV får Swedencare en stark ställning inom leverans, logistik och e-handelskompetens på djurhälsomarknaden i USA.

Lindahls team bestod av Johan Herrström, Annika Brandt, Christian Sundén, Erika Stark och Axel Siesjö. Lindahl arbetade med förvärvet tillsammans med Wiggin and Dana i New York, medlem i samma globala nätverk som Lindahl, TerraLex.


Dela sidan:
Skriv ut: