Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Lindahl den 14 december, 2020

Lindahl biträder SLP och Brinova i miljardaffär

Fastighetsbolaget SLP har förvärvat 25 lager- och logistikfastigheter från Norama. Samtidigt har Brinova förvärvat 13 samhällsfastigheter från samma säljare. SLP och Brinova har i en annan del av transaktionen därtill förvärvat 11 livsmedelsfastigheter i Småland som direkt har överlåtits vidare till Emilshus. Det totala underliggande fastighetsvärdet för hela portföljen (dvs. samtliga 49 fastigheter) överstiger 2 miljarder.

Lindahl har varit rådgivare till SLP och Brinova i deras respektive förvärv. Lindahls team bestod främst av Johan Tollgerdt (fastighet), Sanna Hanspers (fastighet), Viktor Friberg (fastighet/bolagsrätt), Andreas Lindh (fastighet), Anna Romell Stenmark (skatt), Therese Norenäs (skatt), Åsa Fahlén (skatt), Pernilla Dahlberg (fastighet), Matilda Hellström (miljörätt), Sten Gejrot (bank och finans) och Ida Andersson (bank och finans).

SLP – Swedish Logistic Property – är ett svenskt fastighetsbolag med fokus på lager- och logistikfastigheter. Sedan starten har bolaget hållit ett högt tempo och på kort tid genomfört flera uppmärksammade förvärv. Bolaget har tidigare i år aviserat att man siktar mot en börsnotering på Nasdaq Stockholm under våren 2021.

Brinova är ett fastighetsbolag som utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige. Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.


Dela sidan:
Skriv ut: