Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Lindahl den 28 oktober, 2021

Lindahl biträder Clavister i förvärvet av Omen Technologies

Lindahl har företrätt Clavister Holding AB vid det strategiska förvärvet av Omen Technologies AB, en leverantör av innovativ cybersäkerhetsteknik baserad på artificiell intelligens (AI). Genom förvärvet får Clavister en möjlighet att adressera den snabbt växande marknaden för AI-baserad cybersäkerhet.

Clavister förvärvar Omen för en köpeskilling baserad på ett bolagsvärde om 15 MSEK på skuld- och kontantfri basis. Grundarna av Omen erhåller sin del av köpeskillingen i aktier mot bakgrund av den tillväxtpotential som båda parter ser genom att integrera Omen i Clavister-portföljen. För att förse grundarna av Omen med ovan nämnda aktier avser styrelsen i Clavister att, i enlighet med ett bemyndigande från årsstämman 2021, besluta om en riktad kvittningsemission av ca 1,67 miljoner aktier till grundarna av Omen till en teckningskurs per aktie om 7,08 kr. Denna kvittningsemission är planerad att genomföras den 4 november 2021. Den fjärde aktieägaren, Chalmers Ventures med 21% ägande, betalas kontant.

Clavister är en specialiserad europeisk cybersäkerhetsleverantör som har skyddat komplexa digitala verksamheter i över två decennier. Clavister, som grundades och har huvudkontoret i Örnsköldsvik, utvecklade tidigt en av de första brandväggarna och har sedan starten fortsatt att bygga robusta och flexibla cybersäkerhetslösningar. Genom ett växande ekosystem av partners och återförsäljare har Clavister levererat hundratusentals produkter till kunder i över 100 länder, och med ett starkt fokus på den offentliga sektorn, på tjänsteleverantörer och på försvarssektorn. Clavister säkrar kundens hela cybersäkerhetsresa – från användare till molnet.

Lindahls team inom M&A utgjordes bl.a. av Henrik Nobel, Nicklas Bexelius, Lisa Liljekvist, Emmi Lindgren, Ottilia Boström och Matilda Jusslin, samt inom aktiemarknadsrätt av Dennis Westermark, Ola Svanberg och Jakob Josefsson.

För ytterligare information om förvärvet, se Clavisters officiella pressmeddelande.


Dela sidan:
Skriv ut: