Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Lindahl den 20 maj, 2022

Business Law Challenge 2022 – tillbaka i fysiskt format

Sedan 2011 har Advokatfirman Lindahl arrangerat Business Law Challenge – Sveriges största casetävling inom affärsjuridik. En tävling där studenter från landets samtliga universitet får möjlighet att prova på den sortens utmaningar som inte erbjuds på juristprogrammet. Till följd av pandemin har tävlingen genomförts digitalt de senaste två åren, men är nu tillbaka i fysiskt format.

Två år har passerat sedan Business Law Challenge genomfördes i sitt vanliga format. Under pandemin frångicks det klassiska tävlingsupplägget som till stora delar består av fysiska möten. Istället bjöds Sveriges juriststudenter in till att delta digitalt vid ett antal livesända utbildningspass i affärsjuridik.  

I år är Business Law Challenge äntligen tillbaka som vanligt och både deltävlingarna och finalen genomförs på plats på Lindahls kontor. Tävlingen erbjuder en unik möjlighet för blivande juriststudenter att få en inblick i vad rollen som affärsjurist innebär i praktiken och utmanar deltagarna i praktiska moment såsom riskvärdering, affärsjuridisk analys, praktiskt avtalsarbete och affärsjuridiska förhandlingar. Vinnaren kammar hem titeln Business Law Student of the Year och priset är ett betalt internship som bolagsjurist på ett internationellt företag sommaren 2023, samt en sommarnotarietjänst på valfritt Lindahlkontor.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna studenterna tillbaka till våra kontor i höst och ser mycket fram emot flera fartfyllda dagar tillsammans! säger Hedvig Bråstad Blom, projektledare för Business Law Challenge.


Tävlingen i korthet

För att delta i Business Law Challenge krävs att du läser termin 5 eller senare på juristprogrammet. Ett webbaserat urvalstest sållar ut de lag som tävlar i de lokala deltävlingarna som pågår parallellt på Lindahls samtliga kontor. Deltävlingarna inleds med en kortare utbildning innan deltagarna ska lösa ett tidsbegränsat case. Tolv studenter tar sig sedan vidare till den stora riksfinalen i Uppsala som avslutas med prisutdelning och en festlig bankett. 

I juryn får studenterna möta erfarna jurister från Lindahl och flera ledande profiler från näringslivet. Med andra ord en unik chans att knyta värdefulla kontakter inför framtiden.  

Mer information och viktiga datum hittar du på lindahl.se/businesslawchallenge. 


Dela sidan:
Skriv ut: