Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Legal Career den 18 februari, 2022

Snabbväxande Legal Career snart marknadsledande inom juristrekrytering och interim: “vi sticker ut genom att våga vara nischade.”

– Som affärsområdesansvarig är jag inblandad i nästan allt vi gör. Förutom att driva våra interimsuppdrag och rekryteringsprocesser handlar mitt arbete mycket om att bygga varumärket, stötta medarbetare och ta fram strategier och rutiner för att vi ska kunna växa snabbt utan att kompromissa. Men jag ser mig själv i första hand som rekryterare och sätter alltid våra kandidater och kunder i fokus, säger Carl Berg.

Som ett affärsområde inom Blendow Group drar Legal Career nytta av det nätverk, kompetens och varumärke som bolaget byggt upp under de 30 år bolaget varit verksamma inom juridisk kompetensförsörjning. Carl kom först i kontakt med Blendow under studietiden.

– Jag har själv juristbakgrund, men har mest arbetat med försäljning och att driva företag i olika former. Efter ett par år som VD för ett uppstartsbolag ville jag göra något annat, och rekrytering- och konsultförmedling var något jag varit intresserad av länge. Så när Blendow erbjöd mig rollen som affärsområdesansvarig för Legal Career tackade jag ja direkt. Pitchen lät nästan för bra för att vara sann, säger Carl.

Att Legal Career är en del av en stor och etablerad aktör inom juridisk kompetensförsörjning har sina tydliga fördelar både för den som rekryterar och den som blir rekryterad.

– Genom Blendow har vi inte bara nätverket och marknadsföringskanalerna; vi ger också alla våra kandidater och konsulter skräddarsydda kompetenspaket med utbildningar från BG Institute och praxisbevakning från Lexnova. Det är mycket uppskattat av våra kunder men skapar framförallt ett enormt värde för våra kandidater. Det är något ingen av våra konkurrenter kan erbjuda, och gör att våra kandidater ser oss som en långsiktig karriärpartner och inte bara en rekryteringsbyrå.

Snabba och trygga processer

–  Något jag är extra stolt över är hur snabbt vi kan lösa komplicerade situationer för våra kunder. Det händer att vi får samtal från chefer som med gråten i halsen berättar att deras bolagsjurist precis sagt upp sig och att de behöver en ersättare omgående. Då är det alltid roligt att kunna återkomma med ett lösningsförslag redan samma dag. När vi gör våra kundnöjdhetsundersökningar får vi nästan alltid feedback på två saker: snabbhet och att vi levererat så bra kandidater, säger Carl.

Se alla lediga jobb här

– En till sak våra kunder uppskattar är att vi är experter på det vi gör. I stället för att jaga tillväxt genom att gå in på andra områden, som att rekrytera ekonomichefer och HR-personal, vågar vi sticka ut genom att fortsätta vara nischade. Vi är snart störst i Sverige inom juristrekrytering och interim, men kommer aldrig bli ett bemanningsföretag bland alla andra.

Lokal förankring i Göteborg och Malmö

– Under pandemin arbetade vi nästan helt på distans. Det fungerade väldigt bra, och en positiv effekt är att vi kunnat hålla rekryteringsprocesser och förmedla konsulter över hela Sverige. Nu finns en stor del av våra kunder i Göteborg och Malmö, och för att kunna erbjuda samma personliga bemötande och service som på hemmaplan har vi förstärkt teamet med en rekryterare och konsultchef med Halmstad som bas. Eftersom jag själv är från Norrbotten vore det såklart kul med lokal närvaro även i norra Sverige. Men då blir det nog jag som tar nattåget upp, säger Carl.

Vill du veta mer om Legal Careers tjänsteutbud? Klicka här för att läsa mer!


Dela sidan:
Skriv ut: