Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Lavendla den 16 december, 2019

Lavendla ser stark tillväxt

Lavendlas förändrar begravning- och juridikbranschen med en helt ny affärsmodell och ser nu en stark tillväxt. ”Vi vill bli marknadsledare”, säger vd:n Jakob Nordström.

Den digitala begravning och juridikbyrån Lavendla erbjuder en tjänst där anhöriga kan planera och boka tjänster på webben. I stället för att gå till ett fysiskt kontor kan kunden i stället välja att boka sin begravningsrådgivare eller jurist på nätet.

”Det ska kännas personligt. Det är väldigt viktigt för oss”, säger Lavendlas vd Jakob Nordström.

Lavendla grundades 2014 och fick snabbt ta emot rikskapital, men företaget växte inte som bolaget hade väntat sig. Erbjudandet var inte tillräckligt.

”Vi hade ett tungt 2018 som vi hade högre förväntningar på. För många kunder var vi inte tillräckligt bra. Våra ambitioner var högre ställda med den affärsmodellen som vi hade. Vi erbjöd en digital plattform där våra rådgivare erbjöd telefonrådgivning, men hade väldigt begränsade möjligheter att träffas.”

Jakob Nordström och bolaget fick tänka om – och ändrade sin affärsmodell. Lavendla började att jobba med frilansade rådgivare. Utbildningar startades och rekryteringar tog fart överallt i Sverige. Då lossnade det.

Lavendla prognostiserar att omsätta 37-38 miljoner kronor under 2019, vilket är en ökning med drygt 55 procent jämfört med året tidigare.

Enligt Jakob Nordström är det personliga mötet en nyckelfaktor till resultatet.

”Vi positionerar oss som alternativet där kunden får ett mandat att bestämma vem du vill ha hjälp av. Vi ger tillbaka makten till konsumenterna. Idag tittar man mycket på ratings, tillgänglighet och så vidare. När man går till en byrå blir man tilldelad en rådgivare. Vi vill göra det mer transparent och låta kunden välja själv”

Lavendla har nått break even de senaste månaderna, men räknar med att göra ett minusresultat 2019. Framförallt ska omsättningen öka och man räknar därför fortsatt med att gå back resultatmässigt. Målet är att fortsatta att växa med drygt 50 procent varje år.

”Framförallt handlar det om att fortsätta öka vår produktutveckling. Vårt mål är att bli marknadsledare och vi tror definitivt att vi kan bli det. Vi tror i förlängningen att det kommer att finnas en begravningsrådgivare och en jurist i varje bostadsrättsförening.”

Under januari 2018 tog bolaget in 23 miljoner från Bonnier Ventures och eEquity som förväntar sig att Lavendla fortsätter att prestera starka tillväxtssiffror.

Den enskilt största konkurrenten är begravningsjätten Fonus.

”Går du till Fonus eller Familjens jurist får du betala 20-30 procent mer, bara för varumärket. Då köper man grisen i säcken tycker jag. Det tycker vi är lite omodernt.”

För ytterligare information kontakta:
Dennis Rydgren, Marknadschef på Lavendla AB
Telefon: 070 591 84 60
E-post: dennis.rydgren@lavendla.se

www.lavendla.se


Dela sidan:
Skriv ut: