Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Lavendla den 14 april, 2020

Efter virusutbrottet: Kraftig ökning av testamenten

Flera familjejurister har under de senaste veckorna märkt av en kraftig ökning av personer som vill skriva testamente – någonting som samtliga kopplar till coronakrisen.
– Efter statsministerns tal till nationen var det som att någon tryckte på en knapp, säger Timothy Prellwitz, chefsjurist på Lavendla.

Ökningen märks enligt Timothy Prellwitz av i hela landet, men framför allt i storstadsregionerna Stockholm och Göteborg.

På juristbyrån Lavendla har de sett en ökning med upp till 300 procent och flera andra juristbyråer som SVT pratat med uppger att de också sett en stor tillströmning av ärenden.

– Det är väldigt påtagligt. Jag har aldrig tidigare sett en så snabb ökning på grund av en enskild händelse, säger Prellwitz.

”Blivit en överlevnadsinstinkt”

Hur många ärenden det rör sig om vill han inte gå in på, då de inte vill dela med sig av den informationen till konkurrenter, men tillstömningen kopplar han direkt till coronakrisen.

– Vi märker det när vi pratar med våra kunder. Jag tror att det har blivit en överlevnadinstinkt, att man ser över sin situation och planerar för om någonting faktiskt skulle hända, säger han.

Läs mer och se videoinslag på https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/rusning-till-jurister-for-att-skriva-testamente

Källa: Svt.se

www.lavendla.se


Dela sidan:
Skriv ut: