Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Harvest Advokatbyrå den 9 mars, 2021

Harvest Advokatbyrå har utsett Amin Bell till ny Managing Partner

Harvest Advokatbyrå har utsett Amin Bell till ny Managing Partner. Han efterträder Björn Wendleby som kvarstår som partner och styrelseordförande för byrån.

Amin Bell har arbetat med finansiell reglering sedan 2007, först inom bank men från 2009 på advokatbyrå. Sju år senare startade Amin Bell upp Harvest Advokatbyrå tillsammans med Anna Cumzelius, Gustav Sälgström och Björn Wendleby. Nu kommer han att leda arbetet med att fortsätta utveckla byråns tjänster, primärt avseende det finansiella regelverket. Det handlar bland annat om att fortsätta vinna mark inom rådgivning till fintech-sektorn, där Harvest under de senaste fem åren gjort stora satsningar kring aktörer som i första hand sysslar med betaltjänster och krediter.

– Björn har arbetat hårt för att etablera byrån och varumärket sedan starten, vilket vi verkligen har lyckats med. Vi jobbar med i princip alla svenska aktörer inom finanssektorn och många stora internationella institut. Vi har även breddat vårt samarbete med andra advokatbyråer både här och utomlands. Jag är väldigt stolt och glad över att ha fått uppdraget men känner samtidigt stor ödmjukhet inför uppgiften, säger Amin Bell, Managing Partner på Harvest Advokatbyrå.

Trots alla utmaningar 2020 innebar gjorde Harvest sitt resultatmässigt bästa år. Byrån fortsätter dessutom växa och har idag 19 medarbetare. Men även om man gärna växer med några medarbetare varje år är inte målet att försöka bli en storbyrå. Planen är att Harvest ska fortsätta vara en nischbyrå inom bank- och finans och finansiell reglering. Fintech-sektorn är viktig men Harvest satsar även på att komma in som panelbyrå hos ännu fler stora aktörer som till exempel banker. Dessutom dyker det ibland upp nya spännande områden.

– Ett område där vi ser en ordentlig potential är hållbarhetsfrågor. Vi har sedan något år tillbaka lagt stora resurser på hållbarhetsregleringen och märker nu av det på inflödet av ärenden i den delen. Vi bistår redan idag ett stort antal aktörer med implementeringsprojekt och det är roligt att vi får det förtroendet även framåt vid den typen av omfattande regeländringar, säger Amin Bell.

Amin Bell tillträdde som Managing Partner den 1 mars 2021.

Om Harvest Advokatbyrå
Harvest Advokatbyrå erbjuder heltäckande juridisk rådgivning för företag som bedriver eller planerar att bedriva tillståndspliktig verksamhet. Advokatbyrån bistår bland annat banker, fondbolag, värdepappersbolag, betalningsinstitut, försäkringsbolag och andra aktörer verksamma i den finansiella sektorn i Sverige och utlandet med regelefterlevnad (compliance), internrevision, auktorisationsärenden, finansiering och kapitalmarknadstransaktioner.

För mer information:
Amin Bell, Managing Partner
Mobil: 076 – 135 98 00
E-post: amin.bell@harvestadvokat.se


Dela sidan:
Skriv ut: