Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Fondia den 18 november, 2019

Vi välkomnar Robin Andersson till Fondias team i Göteborg

Robin Andersson kommer närmast från advokatbyrå men dansar nu in på Fondias kontor i Göteborg. Robins syn på entreprenad- och processrätten gestaltas inte minst av hans spelintresse – där ett stort mått proaktiv strategi (och ett visst inslag av process, åtminstone när medspelarna inte följer reglerna) är viktiga komponenter.

Varför valde du Fondia?

”För mig kombinerar Fondia det bästa av två världar: kvalitativ och solid juridisk rådgivning som våra kunder kan lita på och ett närmast besatt driv att hela tiden hitta den bästa lösningen för kunderna.”

…och entreprenadrätten?

”Intresset för entreprenader växe bl.a. fram eftersom entreprenader kombinerar komplexa juridiska problem med en väldigt konkret verklighet. Det som skrivs i avtalen blir sedan till spikar och muttrar, rör och kablar. Inom entreprenadrätten finns en jordnära praktisk sida som vi jurister ibland tappar bort. ”

Fritiden då?

Bland Robins fritidsintressen finner man dans, spel och, till sina kollegors förtret, att stampa med fötterna (särskilt efter nybörjarkursen i stepp), gärna i kombination med jazzmusik och stilinspirationer från början av förra seklet.

Vad kommer du att bidra med på Fondia?

”På Fondia kommer jag att arbeta i huvudsak med entreprenadjuridik och tvister. Eftersom jag oftast kopplas in när det redan kört fast sig mellan vår kund och dess affärspartner är mitt fokus alltid att försöka hitta en så bra lösning som möjligt för att ta kunden ur problemet. Det kan vara att löpa linan ut och driva målet till en dom i tingsrätt, men oftast är den bästa lösningen för alla inblandade att nå en uppgörelse istället för att lämna avgörandet till domstol. Brandsläckning i all ära, men är det något jag gillar så är det att kopplas in redan innan problemen uppstått. Att anlita en jurist innebär alltid en kostnad men det är otroligt vad man kan spara på att låta oss lägga några timmar på att gå igenom ett avtal innan en konflikt uppstår. Att vara proaktiv och ta höjd för det värsta reducerar risken för att hamna i en tvist och underlättar arbetet, både för kund och jurist.”

Varmt välkommen Robin!


Dela sidan:
Skriv ut: