Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Fondia den 13 november, 2019

Vi välkomnar Linda Graf till Fondias team i Göteborg

Med en stor portion energi äntrar hon Fondias Göteborgskontor. Vi möts av en passionerad själ med en gedigen genomförd bucket list; f.d. elithandbollsmålvakt, flera universitetsexamina, arbete i olika roller inom en mängd olika sektorer, managementkonsultbranschen, domstolsväsendet, myndigheter och advokatbyråer för att nämna några. Närmast har hon arbetat som advokat på en av Sveriges större advokatbyråer men nu lämnar hon advokatyrket för att ägna mer tid åt det hon särskilt brinner för; symbiosen mellan juridik och entreprenörskap. Låt oss presentera Linda Graf – ett av Fondias senaste tillskott.

Varför valde du Fondia?

”Jag har länge fascinerats av möjligheten att inom konsultbranschen få arbeta gränsöverskridande med andra yrkeskategorier både ur ett kund- och ett partnerskapsperspektiv. Jag har sökt en verksamhet med en affärsmodell och organisation som Fondia; med externt ägande och med extern kompetens från näringslivet i styrelsen. Jag övertygas även av och tror på idén om självstyrande team där fokus i första hand är på medarbetaren. En stöttande organisation som tror på och underlättar för medarbetaren att nå sin fulla potential genererar också bättre produkter vilket i slutändan gynnar kunden. Alla dessa parametrar finns hos Fondia. Dessutom, till skillnad från devisen att “ett förtroende får man inte – det förtjänar man” ges du som medarbetare på Fondia ett förtroendekapital i samma stund som du kliver över tröskeln vilket utifrån min tidigare arbetslivserfarenhet är unikt i konsultbranschen.”

Vad kommer du att bidra med på Fondia?

”För det första är det en stolthet att vara del av en verksamhet som på riktigt utvecklar och utmanar juristbranschen men också ges möjlighet att bära Fondias fana och fortsätta bana väg för vår resa. Ur ett operativt perspektiv kommer jag bidra med min kompetens inom entreprenad- och processrätten och framförallt bredda vår befintliga verksamhet med spetskompetens inom dessa områden. Ur ett verksamhetsperspektiv hoppas jag även kunna bygga broar med andra konsultverksamheter och dra nytta av de synergier som en sådan korsbefruktning kan medföra.”

Vad gör en person som du på fritiden – räcker tiden till?

”Jag får ofta frågan från bekanta och kollegor hur jag hinner med. Ensamstående på veckorna med två barn i förskole- och skolåldern och tre timmars pendling varje dag kräver sin planering och prioritering, men ej att förglömma en förstående arbetsgivare. Jag försöker ägna så mycket tid som möjligt åt familjen och min träning. För att samla kraft är naturen min själavård. Tack vare min bakgrund från idrotten och utbildningen till hälsopedagog vet jag vad som krävs för att hålla hjärna och hjärta i trim. Just nu är jag nyförälskad i padeltennis där jag med glädje försöker få ihop kombinationen tennis/squash utan att som när jag provade golf som ung tonåring, låta energin ta över och svinga iväg racketen istället för bollen. Handbollsbollar och handbollsmålet har jag däremot sedan länge lämnat bakom mig. Jag skulle antagligen fastna ”blåmärkt” i en spagat och inte komma upp igen…”

En sak är säker – Lindas energi har redan satt prägel på kontoret i Göteborg. Med en storsatsning på entreprenadrätten i rockärmen väntar en spännande tid framöver. Välkommen Linda Graf!


Dela sidan:
Skriv ut: