Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Bird & Bird den 26 april, 2021

Bird & Bird växer inom Finance & Financial Regulation – Olof Wetterling ansluter som partner

Bird & Bird utökar sitt Finance & Financial Regulation-team när Olof Wetterling ansluter som partner i Stockholm.

Olof har bred erfarenhet av att företräda både låntagare och långivare i samband med bl.a. förvärvsfinansieringar, corporate lending, leveraged finance, infrastrukturfinansiering, fastighetstransaktioner, liksom omstruktureringar av problemkrediter. Olof ansluter från MAQS där han varit partner i bank och finans-gruppen. Han har tidigare arbetat som Managing Associate på Linklaters och som Chief Legal Officer på Danske Bank.

På Bird & Bird kommer Olof framförallt att arbeta med finansiering med inriktning mot den nordiska private equity- och fastighetsmarknaden, obligationslån samt rådgivning avseende den snabbt framväxande marknaden för ”direct lending”. Olofs tillträde är en del i Bird & Birds strategi att bygga byråns Finance & Financial Regulation-praktik och att stärka det nordiska erbjudandet ytterligare.

Mårten Willamo, Managing Partner på Bird & Bird i Stockholm säger: “Vi är mycket glada att välkomna Olof till Bird & Bird. Vi har ett starkt nordiskt private equity-erbjudande och Olofs långa erfarenhet av att arbeta med finansiella institutioner i transaktioner i kombination med hans gedigna kunskap om den nordiska marknaden blir en verklig tillgång för vårt team.”  

Olof säger: “Det känns spännande att ansluta till teamet i Stockholm och få möjlighet att bidra till att ytterligare utveckla byråns private equity-erbjudande och samtidigt fortsätta att ge pragmatisk, kommersiell och strategisk rådgivning till långivare och låntagare inom hela kreditspektrat. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med mina kollegor i Stockholm och i Norden.”


Dela sidan:
Skriv ut: