Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Bird & Bird den 20 november, 2020

Bird & Bird biträder när Tencent investerar i 10 Chambers

Bird & Bird har biträtt den svenska spelutvecklarstudion 10 Chambers när Tencent gör en betydande investering i bolaget. Investeringen möjliggör 10 Chambers långsiktiga och ambitiösa vision.

10 Chambers grundades i Stockholm 2015 och lanserade sin första framgångsrika titel GTFO på Steams Early Access i december 2019. GTFO är ett samarbetsbaserat fps-spel för fyra personer med spänning, skräck och atmosfär i fokus. Redan innan spelet släpptes vann GTFO pris för bästa samarbetsspel och kritikernas pris på E3-mässan 2018[1].

Bird & Bird har lång erfarenhet av att arbeta med den svenska spelbranschen och har därmed särskild kunskap om och insikt i de speciella förhållandena och utmaningarna i sektorn.

Ulf Andersson, CEO på 10 Chambers kommenterar: ”Bird & Birds rådgivning och vägledning de senaste månaderna har varit helt avgörande för att möjliggöra det här fantastiskt spännande nästa steget för oss. Vi kunde inte vara mer nöjda med stödet vi fått från teamet från start till mål – man skulle hoppas att alla advokatbyråer agerar med samma ”sisu” som Bird & Bird gör.”

Partner Monique Wadsted har en lång klientrelation med 10 Chambers och transaktionen leddes tillsammans med partners Mårten Willamo och Hans Svensson. Teamet bestod i övrigt av Sofia Ekeryd, Sebastian Westerling, Ellen Nordell, Carl-Magnus Uggla, Ottilia Boström, Karin Söderberg, Rebecca Fassihi, Karin Tukiainen och Simon Söderholm.

[1] https://www.dualshockers.com/dualshockers-e3-2018-awards/


Dela sidan:
Skriv ut: