Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Baker McKenzie. den 30 juni, 2021

Två nya delägare på Baker McKenzie: John Gustafson och Olof König

John Gustafson och Olof König tillträder som nya delägare på Baker McKenzie den 1 juli 2021.

John Gustafson är verksam inom Stockholmskontorets transaktionsgrupp och är specialiserad på företagsöverlåtelser där han särskilt bistår Private Equity-klienter, deras portföljbolag samt svenska och internationella klienter inom framför allt M&A. Han har arbetat på Baker McKenzie sedan 2018 och arbetade dessförinnan hos White & Case både i Stockholm och London.

Olof König är verksam inom Stockholmskontorets International Commercial & Trade-grupp sedan 2010, och är specialiserad på frågor som rör trade compliance inklusive ekonomiska sanktioner, exportkontroll, tull och frihandelsavtal. Han rådger även svenska och internationella klienter löpande inom områden som rör mutor och korruption samt ESG-frågor som hållbarhet och mänskliga rättigheter.

  Både John och Olof har bidragit mycket till Stockholmskontorets utveckling samt kommit att bli väldigt viktiga för sina respektive grupper och uppskattade av våra klienter. Vi har haft mycket god tillväxt i Stockholm de senaste åren och utnämningarna är ett led i vår strategi att kontinuerligt stärka kompetensen inom våra fokusområden, säger Anders Fast, Managing Partner, Baker McKenzie Stockholm.

John Gustafson erhöll sin juristexamen vid Uppsala universitet år 2011 och har varit medlem i Sveriges Advokatsamfund sedan 2014.

– Jag ser fram emot att i min nya roll fortsätta hjälpa våra klienter att genomföra lyckade förvärv och försäljningar både i Sverige och internationellt. Med vår erfarenhet och expertis inom Private Equity har vi sett en ökad efterfrågan på vår rådgivning under de senaste åren, säger John Gustafson.

Olof König erhöll sin juristexamen vid Uppsala universitet år 2010 och har varit medlem i Sveriges Advokatsamfund sedan 2016.

– Jag är både glad och stolt över utnämningen till delägare och ser fram emot att ta ett större ansvar för gruppen, kontoret och firman. Efter tio år på Baker McKenzie är arbetet fortfarande roligt, inspirerande och utmanande. De ökade compliance-riskerna bidrar till ett växande behov av kvalificerad rådgivning, säger Olof König.

Baker McKenzie i Stockholm fortsätter att ha stark tillväxt och förväntas uppvisa rekordsiffror för räkenskapsåret som avslutas 30 juni 2021.

Vi strävar efter att rekrytera, behålla och utveckla de bästa talangerna och det är alltid lika roligt att se personer växa hos oss. John och Olof kommer vara bra tillskott till delägarkretsen och bidra till vårt fortsatta tillväxtarbete, säger Anders Fast.

Kontakt
Anders Fast, Managing Partner, Baker McKenzie Stockholm
Telefon: 08-566 177 92
E-post: anders.fast@bakermckenzie.com

Viktor Backemar, Marketing & Communications Manager
Telefon: 08-566 177 30
E-post: viktor.backemar@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie 
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik.  Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie närmare 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och verksamheten är klimatneutral sedan 2020. www.bakermckenzie.com


Dela sidan:
Skriv ut: