Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Baker McKenzie. den 30 juni, 2022

Stefan Balazs ny delägare på Baker McKenzie

Advokaten Stefan Balazs tillträder som ny delägare på Baker McKenzie den 1 juli 2022.

Stefan Balazs är verksam inom Stockholmskontorets kapitalmarknadsgrupp och är specialiserad på prospekt- och marknadsmissbruksfrågor. Han har bred transaktionserfarenhet från att företräda såväl bolag som investmentbanker vid börsnoteringar, företrädesemissioner och riktade emissioner. Stefan har särskild kompetens inom regulatoriska frågor kopplade till kapitalmarknaden och är den enda nordiska representanten för den rådgivande arbetsgruppen inom Corporate Finance Standing Committee hos den Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (European Securities and Markets Authority, ESMA).

 – Stefan Balazs har på ett positivt sätt bidragit till Stockholmskontorets utveckling och kapitalmarknadsgruppens ledande position. Med sitt starka driv och sin djupa expertis har han kommit att bli viktig för kontoret och uppskattad av såväl våra klienter som medarbetare. Vi har haft mycket god tillväxt i Stockholm de senaste åren och utnämningen är ett led i vår strategi att kontinuerligt stärka kompetensen inom våra fokusområden, säger Anders Fast, Managing Partner, Baker McKenzie Stockholm.

Stefan Balazs erhöll sin juristexamen vid Stockholms universitet år 2011 och har även läst kurser inom företagsekonomi. Han har varit verksam på Baker McKenzie sedan 2015 och arbetade dessförinnan på Finansinspektionen. Stefan har varit medlem i Sveriges Advokatsamfund sedan 2021.

 – Det har varit oerhört inspirerande att se kapitalmarknadens dynamik och många ansikten de senaste tio åren från såväl den regulatoriska sidan som rådgivarsidan. Att få använda den erfarenheten och fortsätta utvecklas inom det jag brinner för, i en kapitalmarknad som blir mer internationell och som står inför ständiga förändringar och utmaningar, är såklart väldigt glädjande. Det känns som ett naturligt och spännande steg att som delägare ta ett större ansvar för gruppen, kontoret och firman, säger Stefan Balazs

Baker McKenzie i Stockholm fortsätter att ha stark tillväxt och förväntas uppvisa rekordsiffror för räkenskapsåret som avslutades 30 juni 2022.

 – Vi strävar efter att rekrytera, behålla och utveckla de bästa talangerna och det är alltid lika roligt att se personer växa hos oss. Stefan kommer vara ett bra tillskott till delägarkretsen och bidra till vårt fortsatta tillväxtarbete, säger Anders Fast.

Globalt har Baker McKenzie utsett 75 nya partners och rekryterat ytterligare 41 under finansåret som slutar den 30 juni 2022. De 75 jurister som har blivit utsedda till partners återfinns i 25 länder världen över och 37% av dem är kvinnor.

Kontakt
Anders Fast, Managing Partner, Baker McKenzie Stockholm
Tfn: 08-566 177 92

E-post: anders.fast@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie 
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik.  Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie drygt 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och verksamheten är klimatneutral sedan 2020 (egen granskning). www.bakermckenzie.com

 

 

 

 


Dela sidan:
Skriv ut: