Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Baker McKenzie. den 31 maj, 2021

Baker McKenzie legal rådgivare till SPAC-företaget APAC vid nyemission om 1 miljard SEK och notering på Nasdaq Stockholm

Aligro Planet Acquisition Company AB (publ) (”APAC”), ett svenskt förvärvsbolag eller Special Purpose Acquisition Company (SPAC), har genomfört en riktad nyemission av A-aktier. Nyemission riktades till svenska och internationella institutionella investerare, samt allmänheten i Sverige, och genererade en bruttolikvid om 1 miljard kronor. Aktierna har därefter noterats på Nasdaq Stockholm med 26 maj 2021 som första handelsdag. APAC blev blott det andra SPAC-bolaget att noteras på Nasdaq Stockholm.

APAC syftar till att genomföra ett så attraktivt förvärv som möjligt inom en period av 24 månader från första dag för handel, för att på så vis ta ett onoterat bolag till börsen utan att genomgå en traditionell börsnoteringsprocess. Målet är att hitta ett bolag med stark ESG-profil inom något av följande definierade huvudteman: digitala affärsmodeller, hållbar konsumtion och grön teknik. Företagets ledningsgrupp består av initiativtagaren Hans Eckerström samt Richard Båge, Peder Egnell och Anna Sundberg. Styrelsen består av Bengt Baron, Jenny Keisu, Helene Willberg och Magnus Silfverberg.

Carnegie Investment Bank agerade Global Coordinator och Joint Bookrunner. Handelsbanken Capital Markets agerade Joint Bookrunner. Baker McKenzie agerade legal rådgivare till APAC med ett team bestående av Henric Roth, Anders Fast, Joakim Falkner, Linnea Back, Ian Gulam och Marlene Wiklund från Stockholm samt Adam Farlow från London.

Kontakt
Joakim Falkner, Advokat/Partner, solicitor, Head of Capital Markets – Europe, Middle East & Africa, Baker McKenzie
Tfn: 08-566 177 80
E-post: joakim.falkner@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik.  Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie närmare 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och verksamheten är klimatneutral sedan 2020. www.bakermckenzie.com


Dela sidan:
Skriv ut: