Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Baker McKenzie. den 24 oktober, 2022

Baker McKenzie legal rådgivare till SEB i deras roll som emittent av depåbevis vid Accellerons avknoppning från ABB

Baker McKenzie, med ett team från kontoren i Sverige och Schweiz, agerade legal rådgivare till Skandinaviska Enskilda Banken (”SEB”) i deras roll som emittent för svenska depåbevis i samband med avknoppningen av Accelleron Industries AG (”Accelleron” ) från ABB.

Accelleron (tidigare ABB Turbocharging), en global ledare inom högeffektsturboladdare för verksamhetskritiska tillämpningar, har tagits upp till handel på börsen SIX Swiss Exchange i Zürich, vilket markerar fullbordandet av Accellerons avknoppning från ABB.

Baker McKenzie agerade legal rådgivare till SEB i deras roll som emittent för svenska depåbevis med ett internationellt kapitalmarknadsteam bestående av Joakim Falkner och Johanna Flink i Stockholm samt Matthias Courvoisier, Yves Mauchle och Jan Lusti i Zürich.

Kontakt
Joakim Falkner, advokat, partner, solicitor, head of Capital Markets – Europe, Middle East & Africa, Baker McKenzie
Tfn: 08-566 177 80
E-post: joakim.falkner@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik.  Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie drygt 13 000 medarbetare på 74 kontor i 45 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och verksamheten är klimatneutral sedan 2020 (egen granskning). http://www.bakermckenzie.com


Dela sidan:
Skriv ut: