Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Baker McKenzie. den 23 maj, 2022

Baker McKenzie legal rådgivare till PETRONAS Chemicals Group Berhad vid förvärv av Perstorp

Malaysiska kemikoncernen PETRONAS Chemicals Group Berhad har förvärvat det svenska kemiindustriföretaget Perstorp Holding AB för en köpeskilling om drygt €1,5 miljarder från det franska riskkapitalbolaget PAI Partners.

PETRONAS Chemicals Group Berhad är Malaysias ledande integrerade kemikalieproducent och en av de största i Sydostasien. Företaget har sitt huvudkontor i Kuala Lumpur och driver ett antal produktionsanläggningar som är vertikalt integrerade från råmaterial till slutprodukter. PETRONAS Chemicals Group Berhad ägs av Petronas, ett statligt malaysiskt gas- och oljebolag grundat 1974.

Perstorp är en av världens ledande tillverkare av specialkemikalier, grundat 1881. Med huvudkontor i Malmö driver Perstorp tre produktionsenheter i Sverige och ytterligare anläggningar i Asien, Europa och Nordamerika samt försäljningsrepresentation på samtliga större marknader.

Baker McKenzie agerade legal rådgivare till PETRONAS Chemicals Group Berhad med ett internationellt team bestående av 155 jurister vid 25 kontor på fyra kontinenter. Teamet leddes av delägarna Anders Fast i Stockholm, Susannah Davies i London och Munir Abdul Aziz i Kuala Lumpur som bistod PETRONAS Chemicals Group Berhad under hela transaktionen, inklusive med due diligence i ca. 20 jurisdiktioner, transaktionsdokumentation och förhandlingar samt övrig juridisk och regulatorisk rådgivning. Säljaren företräddes av Willkie Farr & Gallagher.

Kontakt
Anders Fast, Partner, Baker McKenzie
Tfn: 08-5661 7792
E-mail: anders.fast@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik.  Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie drygt 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och verksamheten är klimatneutral sedan 2020. www.bakermckenzie.com


Dela sidan:
Skriv ut: