Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Baker McKenzie. den 19 maj, 2021

Baker McKenzie legal rådgivare till Pareto Securities i samband med Smart Wires riktade nyemission om 1,3 miljarder SEK och efterföljande notering på Nasdaq First North Growth Market

Smart Wires Technology Ltd har genomfört en riktad nyemission av aktier representerade av svenska depåbevis. Nyemission riktades till svenska och internationella institutionella investerare och genererade ett en bruttolikvid om cirka 1,3 miljarder kronor. Depåbevisen har därefter noterats på Nasdaq First North Growth Market med 18 maj 2021 som första handelsdag.

Smart Wires bedriver verksamhet inom elnätteknologi som hjälper till att utnyttja, modernisera, optimera och tjäna pengar på elnätkapaciteten. Företaget verkar på den globala marknaden för överföringsnätteknik och är ledande inom modulär kraftflödeskontrollteknik. För närvarande är Smart Wires huvudprojekt lokaliserade till Europa, USA och Australien med kommande projekt i Sydamerika och Kanada.

Pareto Securities agerade Manager i nyemissionen och noteringen. Baker McKenzie agerade legal rådgivare till Pareto Securities med ett internationellt kapitalmarknadsteam bestående av Joakim Falkner, Johanna Flink och Ian Gulam från Stockholm, Adam Farlow, Roger James och Charles Farnsworth från London samt Paul DePasquale från New York.

Kontakt
Joakim Falkner, Advokat/Partner, solicitor, Head of Capital Markets – Europe, Middle East & Africa, Baker McKenzie
Tfn: 08-566 177 80
E-post: joakim.falkner@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik.  Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie närmare 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och verksamheten är klimatneutral sedan 2020. http://www.bakermckenzie.com


Dela sidan:
Skriv ut: