Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Baker McKenzie. den 21 januari, 2022

Baker McKenzie legal rådgivare till Håndverksgruppen vid förvärv av sju svenska ytskiktsföretag

Baker McKenzie agerade legal rådgivare till norska Håndverksgruppen i samband med förvärven av de sju svenska ytskiktsföretagen Magnus Johansson & Son Måleri, Paintab Måleri, Hagman & Hübinette, Borås Murningsarbeten, Metodgolv i Stockholm, S2 Måleri och BBM i Uppsala.

Håndverksgruppen, med huvudkontor i Oslo, är den största ytbehandlingsleverantören i Norden. Gruppen har som mål att professionalisera branschen genom att systematiskt satsa på hållbarhet och miljö, arbetsliv och professionell kvalitet i hela Norden. Håndverksgruppen har en aggregerad omsättning (baserat på 2021 års siffror) på över 3 miljarder NOK, och knappt 2 000 anställda och företag i hela Norge och delar av Sverige. De sju förvärvade bolagen är samtliga verksamma inom Håndverksgruppens prioriterade affärsområden; målning, golvläggning, murning och kakelsättning.

FSN Capital*, en av norra Europas ledande Private Equity-bolag med närmare EUR 4 miljarder i förvaltat kapital, är huvudägare i Håndverksgruppen.

Baker McKenzies huvudsakliga team utgjordes av John Gustafson, Alex Ydstie, Daniel Högström och Isabel Starkebo.

Kontakt
John Gustafson, advokat och partner, Baker McKenzie
Telefon: 08-566 177 34
E-post: john.gustafson@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik. Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie drygt 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och verksamheten är klimatneutral sedan 2020. www.bakermckenzie.com 

* FSN Capital GP V Ltd i egenskap av general partner till envar av FSN Capital V L.P.,  FSN Capital V (B) L.P. och FSN Capital V Invest L.P.


Dela sidan:
Skriv ut: