Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Baker McKenzie. den 10 juni, 2022

Baker McKenzie legal rådgivare till bankerna vid Ablivas riktade nyemission om ca 150 miljoner SEK och företrädesemission om ca 50 miljoner SEK

Abliva har genomfört en riktad nyemission om ca 150 miljoner SEK och offentliggjort en företrädesemission om 50 miljoner SEK för att finansiera fas 2/3-studie.  Teckningskursen i båda emissionerna fastställdes genom förhandlingar med ett antal investerare.

Abliva är ett läkemedelsbolag baserat i Lund, som bedriver forskning och utveckling av läkemedel inom primära mitokondriella sjukdomar, vilka drabbar cellernas energiomsättning och som klassas som särläkemedelssjukdomar. Abliva fokuserar primärt sin verksamhet på läkemedelskandidaterna KL 1333 och VN354, varav huvudprojektet KL 1333 är i klinisk fas och bolaget planerar för att inleda fas 2/3-studie. Ablivas primära tillgång, NV354, förbereds för närvarande för klinisk fas 1-studie.

Erik Penser Bank och Van Lanschot Kempen agerade finansiella rådgivare till Abliva. Baker McKenzie agerade legal rådgivare till bankerna med ett kapitalmarknadsteam bestående av Joakim Falkner och Johanna Flink.

Kontakt
Joakim Falkner, Advokat/Partner, solicitor, Head of Capital Markets – Europe, Middle East & Africa, Baker McKenzie
Tfn: 08-566 177 80
E-post:
joakim.falkner@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik. Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie drygt 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och verksamheten är klimatneutral sedan 2020 (egen granskning). www.bakermckenzie.com


Dela sidan:
Skriv ut: