Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Baker McKenzie. den 2 december, 2021

Baker McKenzie legal rådgivare till ABG Sundal Collier vid börsnoteringen av Solid Försäkring

Den 1 december 2021 inleddes handeln med Solid Försäkrings aktier på Nasdaq Stockholm. Noteringen följer efter att banken Resurs har delat ut aktierna i Solid Försäkring till sina aktieägare i enlighet med de s.k. Lex Asea-reglerna. Efter den genomförda utdelningen har Solid Försäkring omkring 29 000 aktieägare och blev därmed det enda försäkringsbolaget noterat på Nasdaq Stockholm.

Solid Försäkring, grundat 1993, är ett av de ledande nischförsäkringsbolagen i Norden inom sakförsäkringar. Företaget har 2,3 miljoner kunder och 5 500 samarbetspartners inom detaljhandeln i Norden och delar av Europa.

ABG Sundal Collier agerade finansiell rådgivare i samband med noteringen medan Baker McKenzie agerade legal rådgivare till ABG Sundal Collier med ett kapitalmarknadsteam bestående av Joakim Falkner och Per Blom.

Kontakt
Joakim Falkner, Advokat/Partner, Solicitor, Head of Capital Markets – Europe, Middle East & Africa, Baker McKenzie
Tfn: 08-566 177 80
E-post: joakim.falkner@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik.  Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie drygt 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och verksamheten är klimatneutral sedan 2020. www.bakermckenzie.com


Dela sidan:
Skriv ut: