Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Wallenbergarna och EQT Ventures investerar i Seeqc

Nyheter
Publicerad: 2020-09-17 07:50
Marcus Wallenberg Foto Henrik Montgomery / TT

Wallenbergarnas ägarbolag, FAM, investerar i det amerikanska kvantteknologibolaget Seeqc tillsammans med EQT Ventures.

FAM, som ägs av de tre största Wallenbergstiftelserna med Marcus Wallenberg som ordförande, investerar 4 miljoner dollar, motsvarande 35 miljoner kronor, i det amerikanska kvartteknologibolaget Seeqc tillsammans med EQT Ventures som lett investeringsrundan

Seeqc utvecklar hårdvarulösningar för kvantdatorer där man bland annat löser ineffektivitet vid läsning av kvantbitar på ett energieffektivt sätt. Bolaget är verksamt inom Machine Learning och kvantteknologi.

Tar rygg på EQT ventures

Av ett pressmeddelande framgår det att det New York-baserade Seeqc utvecklar den första helt digitala plattformen inom kvantteknologi för globala företag. Seeqc kombinerar klassisk teknologi och kvantteknik för att lösa effektivitets-, stabilitets- och kostnadsfrågor som är specifika för kvantdatorns system.

– Vi är glada att kunna ta rygg på EQT Ventures i investeringen i Seeqc eftersom vi tror att bolaget har en intressant teknik inom ett område som kan ha stor inverkan på näringslivet och samhället. Kvantteknologi är ett område som vi har viss insikt i genom våra ägare, Wallenbergstiftelsernas, anslag till excellent grundforskning vid svenska universitet, kommenterar Kristian Sildeby, Investment Manager på FAM.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.