Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Volvos styrelse sänker sina arvoden – med 20 procent

Nyheter
Publicerad: 2020-03-26 08:07
Foto Adam Ihse / TT

Volvo, som drabbats hårt av coronavirusets framfart och också kritiserats, meddelar nu att styrelsen enats om att sänka sina arvoden med 20 procent under 2020.
– Vi är ett i väldigt dramatiskt läge, som vi naturligtvis alla hoppas kan lösa sig så snart som möjligt, säger Carl-Henrik Svanberg till DN.

Lastbilstillverkaren AB Volvo har kritiserats hårt för att man velat dela ut närmare 10 miljarder kronor till aktieägarna, samtidigt som man tar mot skattepengar för att behålla personal genom permitteringsstöd.
De har stängt ner produktionen i Sverige och kommer därför utnyttja systemet med korttidsarbete, som ger de anställd drygt 90 procent av lönen genom att staten finansierar drygt hälften av länekostnaden. 

Stämman uppskjuten

Tidigare i veckan beslutade Volvo att skjuta upp bolagsstämman, och frågan om utdelning till i juni.
– Vi har stängt ner all verksamhet och är i ett mycket dramatiskt läge. Att skjuta på bolagsstämman, och därmed alla aktuella frågor, är ett logiskt beslut, säger Carl-Henric Svanberg, som under fjolåret hade ett arvode på 3,6 miljoner kronor, till DN.

I intervjun säger Svanberg att det ”med tanke på läget” redan nu står klart att det inte kommer bli några bonusar under 2020.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.