Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Volati utvärderar avknoppning av Akademibokhandeln

Nyheter
Publicerad: 2021-02-19 08:17
Akademibokhandeln i Gallerian. Foto: Amir Nabizadeh / TT kod 12040

Industrigruppen Volati styrelse utvärderar eventuell utdelning och särnotering av affärsområdet Akademibokhandeln.

Styrelsen i Volati har gett ledningen i uppdrag att utvärdera en eventuell utdelning av Volatis andelar i, och notering av, affärsområdet Akademibokhandeln.

”Syftet är att ge Akademibokhandeln och Bokus bästa möjliga förutsättningar att öka tillväxttakten i sina digitala kanaler”, skriver Volatil och konstaterar att de digitala kanalerna stod för 44 procent av försäljningen under 2020 och försäljningstillväxten i dessa kanaler var 25 procent jämfört med 2019.

Volati skriver att affärsområdet Akademibokhandeln har en tydlig ambition att öka tillväxttakten i de digitala kanalerna genom fortsatta investeringar.

”För att ge Akademibokhandeln de bästa utvecklingsmöjligheterna framöver har styrelsen i Volati beslutat att utvärdera om affärsområdet har bättre förutsättningar att accelerera sitt tillväxtinriktade arbete som ett självständigt bolag”, framgår det av pressmeddelandet. 

 – Med två fantastiska varumärken, 44 miljoner onlinebesökare årligen, 13 miljoner besökare i butik och 2 miljoner kunder i kundklubben är Akademibokhandeln och Bokus unikt positionerade för att öka takten i den digitala omställningen och driva tillväxt under de närmaste 3–5 åren, säger Mårten Andersson, vd för Volati.

Styrelsen i Volati har givit bolagsledningen i uppdrag att utvärdera och skapa förutsättningar för ett självständigt bolag med utgångspunkt i affärsområdet Akademibokhandeln, samt utdelning av Volatis andelar i det bolaget till stamaktieägarna i Volati genom en så kallad Lex Asea-utdelning.

Det nya bolagets aktier avses särnoteras.


Dela sidan:
Skriv ut: