Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Visby-restaurang stämmer Grant Thornton för ”avsevärda fel”

Nyheter
Publicerad: 2020-09-03 08:57
VISBY  Foto Henrik Montgomery / TT kod 10060

Restauranggruppen Medium Rare stämmer revisionsjätten Grant Thornton på cirka 600 000 kronor för ”avsevärda fel” i upprättade rapporter för räkenskapsåren 2018 och 2019.

Restauranggruppen Medium rare, med varumärken som Krönet, Bodega, Bror San och Catering 360°, stämmer Grant Thornton Sweden och kräver cirka 600 000 kronor jämte ränta av revisionsjätten.

Revisionsjättens uppdrag

Av stämningsansökan som inkommit till Stockholms tingsrätt framgår det att Grant-Thornton Sweden har haft uppdraget att bistå Medium rare med revisionstjänster, upprättande av revisorsintyg, rådgivning i samband med emission, rådgivning beträffande företagsbeskattning, upprättande av inkomstdeklarationer, bokslutsarbete, löpande bokföringsarbete och lönearbete. 

Under perioden 2018 till 2020 har Grant-Thornton Sweden AB debiterat Medium rare för tjänsterna med ett belopp om cirka 600 000 kronor. 

Avsevärda fel

”Det utförda arbetet har emellertid inte utförts omsorgsfullt och med fackmässig skicklighet. Bland annat innehåller såväl upprättade resultatrapporter och balansrapporter för räkenskapsåren 2018 och 2019 avsevärda fel som ger en helt missvisande bild av Medium rare AB’s ekonomiska ställning under hela den tidsperioden. Utformningen av revisionsberättelsen för räkenskapsåret 2018 är dessutom felaktig”, skriver restauranggruppen i stämningsansökan via sitt ombud Robin Ingelse.

Restauranggruppen anser att den är berättigad till prisavdrag eftersom tjänsten utförts felaktigt. Medium rare menar att Grant Thornton ska betala tillbaka hela summan som revisonsjätten har fakturerat eftersom den utförda tjänsten inta varit till nytta för restauranggruppen.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.