Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Vd slutar på Nelly Group – efter sex månader på posten

Nyheter
Publicerad: 2023-01-12 09:01
Ludvig Anderberg Foto: Nelly

Nelly Group meddelar idag att Ludvig Anderberg har informerat styrelsen om att han avser att lämna sitt uppdrag som vd för Nelly.

Ludvig Anderberg tillträdde som Chief Executive Officer för Nelly Group i augusti 2022. Nu meddelar bolaget att han informerat styrelsen om att han avser att lämna sitt uppdrag. Styrelsen har beslutat att tillsätta Helena Karlinder-Östlundh, Chief Transformation & People Officer på Nelly, som tillförordnad verkställande direktör med verkan från och med den 16 januari 2023.

Innan Ludvig Anderberg tillträdde som vd kom han senast från posten som vd på Mat.se och dessförinnan var han CFO och COO på Revolution Race.

Helena Karlinder-Östlundh har arbetat med personal- och organisationsutvecklingsfrågor sedan 2005, först som konsult på McKinsey & Company och sen på MECCA Brands i Australien.

Ny vd

Helena var tillförordnad verkställande direktör för Nelly under perioden 13 juni – 21 augusti 2022.

– Styrelsen vill framföra sitt varma tack till Ludvig Anderberg för den tid som han har arbetat för bolaget och välkomnar Helena Karlinder-Östlundh tillbaka i rollen som hon med framgång har innehaft tidigare, säger styrelsens ordförande Mathias Pedersen.

Ludvig Anderberg kommer att stå till styrelsens förfogande under sin uppsägningstid, framgår det av pressmeddelandet.


Dela sidan:
Skriv ut: