Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

VD i skönhetsbranschen åtalad för knivmord på sambo

Nyheter
Publicerad: 2020-01-09 13:10
Foto: Karin Wesslén /TT

En svensk VD i 50-års åldern åtalades i dag misstänkt för att ha knivmördat sin sambo i en lägenhet på Södermalm i Stockholm förra året.
Mannen nekar dock till alla anklagelser och säger sig inte ha några minnesbilder från det påstådda händelseförloppet.

Det var den 16 augusti förra året som mannen hittades blodig av Polisen i en lägenhet på Södermalm i Stockholm. I samma lägenhet påträffades även hans sambo avliden.

Då hade det gått två timmar sedan Polisen mottog det första larmsamtalet om högljudda skrik från en granne – något som lett till att Polisen senare anmält sig själva.

Den 50 årige mannen som nu åtalats har arbetat som VD på ett större skönhetsföretag som varit en del av en utländsk koncern.

”Lagt pussel med främst teknisk bevisning”

Några dagar före det misstänkta mordet hade mannen haft läkarkontakt med anledning av psykiska besvär, men efter att läkare bedömt situationen skickades han hem istället för att läggas in.

Mannen har konsekvent nekat till alla anklagelser och hävdar att han inte har några minnesbilder från det påstådda händelseförloppet.

– Den tilltalade mannen förnekar brottet men säger att han inte har något minne av händelsen. Vi har därför lagt pussel med hjälp av framförallt teknisk bevisning för att utröna vad som har hänt, säger kammaråklagare Christina Voigt, som leder utredningen.

Mannens nekande till trots anser Christina Voigt att utrymmet för att det skulle röra sig om en annan gärningsman vara mycket litet.

– Min uppfattning är att det inte finns något utrymme för att någon annan gärningsman skulle ha begått brottet, säger kammaråklagare Christina Voigt i ett pressmeddelande.


Dela sidan:
Skriv ut: