Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

”Världen skakades om rejält” – ministern samlar metoo-upprop

Nyheter
Publicerad: 2019-11-08 10:12
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Kultur-, demokrati och idrottsminister Amanda Lind bjuder in samtliga metoo-upprop inom hennes ministerområden för att diskutera det fortsatta arbetet mot sexuella trakasserier och övergrepp.
– För mig är det självklart att ha med uppropen i mitt arbete för förändring framåt, säger kultur-, demokrati- och idrottsminister Amanda Lind (MP).

Idag är det på dagen två år sedan skådespelarnas metoo-uppror #tystnadtagning startades.

Med anledning av detta har Kultur,-demokrati och idrottsminister Amanda Lind bjudit in samtliga uppror inom hennes ministerområden för att ”staka ut vägen framåt” när det gäller motverkande av sexuella trakasserier.

– För två år sedan skakades världen om rejält, när kvinnor gick samman och höjde sina röster genom det enkla men svidande starka konstaterandet ”me too”. För mig är det självklart att ha med uppropen i mitt arbete för förändring framåt, säger kultur-, demokrati- och idrottsminister Amanda Lind.

”Måste finnas ett före och efter metoo”

Amanda Lind understryker vikten av att det arbetet mot sexuella trakasserier måste fortsätta även efter meetoo och menar att det måste finnas ett tydligt före och efter metoo.

– Först kom kulturen, men snabbt kom berättelser från andra områden som idrotten, journalistiken och civilsamhället. På arbetsplatser över hela Sverige hade man fått nog och kraften i det var revolutionerande. Nu måste det arbete vi gjort sedan dess hållas i och fyllas på. Det måste finnas ett före och ett efter metoo, säger Amanda Lind.

Mötena med uppropen kommer ske under hösten, och fokus kommer vara att ta in åsikter och idéer för att utveckla politiken framåt.


Dela sidan:
Skriv ut: